5 konsep budaya jepun yg perlu dicontohi




Lima konsep budaya kerja orang Jepun yang perlu anda
Praktikkan dan terapkan sebagai penyeimbang gaya hidup kita



1.                  Seiri atau sorting ,iaitu mengetahui tugas dan tempat kerja (Job description)
2.                  Seiton, iaitu fokus dan tertib
3.                  Seiso atau sweeping,iaitu pembersihan secara sistematik dan tertib pengurusan
4.                  Seiketsu atau standardizing continue,iaitu amalan standard operasi (SOP)
5.                  Shitsuke ,iaitu penilaian standard kerja

Kalau kerja di kilang jepun memang 5 S ini menjadi budaya mereka,

Yang paling bagus lagi sebelum bekerja mereka lakukan senaman ringan
Selama 10 minit bagus kan? 

Pengalaman saya semasa bekerja di kilang jepun dulu,ada lah 3 bulan,tak lama...

Bila dah besar panjang ni baru faham,

Dulu-dulu tak faham langsung ,budak-budak lagi masa tu, umur pun 18-19 tahun,

Bila dah bermula dengan berniaga secara online nie, baru lah faham dan faham

Untuk melakukan satu perkara atau mengejar impian menjadi kejayaan,

Kita wajib fokus tertib lakukan yang terbaik dan berqualiti

Betul ke betul?

Budaya Kerja yang harus kita contohi
Sebab tu, orang jepun maju ke hadapan ...

Setuju?

Sambil-sambil tu saya kongsikan tawaran hebat untuk anda

Promosi September
anda beli 15 kotak nano centa plus colostrum melayakkan,anda
dengan satu unit program

Tentang Manfaat Kologen Vs Colostrum Nano Centa Plus Colostrum


Koperasi Rashwealth yang pertama di Malaysia

Berita Baik Usahawan Muslim

Rashwealth Biotech China Kini Menjadi Kenyataan

Unit Program Saham 20%





 haslinyda-umairah.blogspot.com




Comments

  1. Org Jepun sgt displin dan tinggi dgn nilai etika budaya yg bagus utk dicontohi.

    ReplyDelete
  2. dan konsep itu sedang dipraktik kan di pejabat sy ;-)

    ReplyDelete
  3. betul tu..yang baik kita tiru. memang respect orang Jepun. rindunya nak ke sana lagi

    ReplyDelete

Post a Comment

Bertugas Di
Klinik Metro Medics Section 26 Shah Alam (Misi Lynn)
Tel No :- 03-51915193 (Klinik) / 0126694148 (whatsapp)
Fax No :-03-51032611
Sebarang Pertanyaan Mengenai Ubat-ubatan
Dan Percutian Saya Boleh bantu anda...
Juga Berkongsi Maklumat Yang Terkini
Jom Berbual/Sembang Santai mengenai
#gctea #nanocentapluscolostrum #suhoorcerealgranola #clenztox
#peetayaskincare #casandra #nanoskinzfoudation
Stokis Berdaftar Di Rashwealth Group - RS119896
SSM:- SA0392778-K
www.wasap.my/60126694148/womenpower

TERIMA KASIH SINGGAH DI SINI...
لا إله إلا الله محمد رسول الله
LA ILA HA ILLALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH.
Tiada Tuhan Melainkan Allah; Muhammad Itu Pesuruh Allah.

ILMU PANDUAN HIDUP
ILMU ITU PELITA HATI
MENCARI KEBAHAGIAN HIDUP
BERNIAGALAH SEIKHLAS HATI