Sungai Mekong di Vietnam 27/3/2014-30/3/2014











Assalammualaikum

 Mekong delta, perjalanan mengambil masa sekitar 2 jam dari Bandar Ho Chi Minh. pelancong dibawa melawat ke My Tho, pusat Bandar Tien Giang Province yang berfungsi sebagai pelabuhan Delta Sungai Mekong menaiki bot dan dihidangkan dengan air kelapa muda . Sepanjang perjalanan anda dapat melihat 4 buah pulau yang cantik. (Dragon, Turtle, Phoenix, Unicorn) .

Bersiar-siar melalui Pulau Lan dan  berhenti untuk melawat bengkel  “Gula-gula kelapa yang dibuat oleh penduduk tempatan. Pelancong akan dihidangkan dengan buah-buahan pada musim itu, sambil dihiburkan dengan nyayian Don Ca Tu Tai Nam Bo (muzik Rakyat Vietnam) Singgah ke  rumah Mr Nam Ngo menikmati teh madu dan anda akan menaiki sampan melalui denai-denai yang sempit.


Di Sungai Mekong anda boleh membeli sehelai t-shirt dengan harga serendah Rm5.00 dan berbagai-bagai lagi barang yang boleh dibeli dengan harga yang murah .





Comments

  1. bestnya...menikmati pemandangan kekampungan di tempat orang...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best coz kat sana sumber pendapatan mereka
      dari mendayung sampan jer...

      Delete
  2. Macam best je naik perahu lynn..tapi kita ni penakut. Hari tu pergi tengok kelip-kelip waktu malam naik perahu..punyalah kecoh..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula-mula naik mmg terasa takut,bila dah selalu ok dah...

      Delete
  3. Wahh menariknya.. mmg trill lah naik perahu mcm tu.. best.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best, majoriti org perempuan yg bawak perahu tu..

      Delete
  4. mcm best je naik sampan tu.. tp seram jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jer naik sampan tu,dia org bawak slow jer...

      Delete

Post a Comment

Bertugas Di
Klinik Metro Medics Section 26 Shah Alam (Misi Lynn)
Tel No :- 03-51915193 (Klinik) / 0126694148 (whatsapp)
Fax No :-03-51032611
Sebarang Pertanyaan Mengenai Ubat-ubatan
Dan Percutian Saya Boleh bantu anda...
Juga Berkongsi Maklumat Yang Terkini
Stokis Berdaftar Di Rashwealth Group - RS119896
SSM:- SA0392778-K

TERIMA KASIH SINGGAH DI SINI...
لا إله إلا الله محمد رسول الله
LA ILA HA ILLALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH.
Tiada Tuhan Melainkan Allah; Muhammad Itu Pesuruh Allah.

ILMU PANDUAN HIDUP
ILMU ITU PELITA HATI
MENCARI KEBAHAGIAN HIDUP
BERNIAGALAH SEIKHLAS HATI

Popular posts from this blog

Bawang Putih dan Bawang merah tidak boleh dicampurkan? Kenapa....!!!