2hari 1mlm di Melaka

Jalan-jalan di Zoo Melaka 3 jam kami di dalam Zoo tu, melawat haiwan-haiwan ciptaan Allah Swt
Percutian kami 26/12/2013-27/12/2013.
Banyak tempat-tempat menarik di Melaka,mana yang sempat jer kami jelajah,diantaranya Zoo Melaka,Cruises,
Kampung Monten,Ayer Keroh dan Muzium Kapal Selam.
Bermula lah episod kami di sini :-
Kecian anak saya ,Tapir dikatakan Panda!....hihi,baru di kenal haiwan nie...

Tengok buaya kat sini jer...tak sempat dah melawat kat taman buaya.
dah lapar...penat sgt lah tu?
Di malam hari kita naik Cruises....
p/s:- kalau bawa anak-anak jangan lupa bawa my kid ya,baru dapat special harga
kalau tak bawa ic atau my kid diaorg charge harga pelancong
Dewasa :RM15 ..... kanak2 Rm7.00
so utk dpt harga special :-
Dewasa: Rm10.....Kanak2 Rm5.00 mesti bawa ic & my kid ya kawan2...






First time makan roti canai dengan kuah asam pedas.....biasanya kalau kat kedai mamak,kita makan
cicah dgn kuah kari jer dekat Melaka kita dapat makan dgn kuah asam pedas,  kalau org melayu  mkn cicah  asam pedas nie dgn lempingkan ......  kedai makan nie berhadapan
dengan Hotel A Famosa yg dibawah nie....


Hotel Orkid tempat kami bermalam,berdekatan dengan bandar
boleh tahan juga hotel nie cantik dan bersih.
Puas Hati lah....



Pemandangan Di Melaka


Perigi Hang Tuah


Tempat baru Galery Hang Tuah


Dari Kuala Lumpur Kami Ke Melaka
 Lima Sekawan Lagenda Bersejarah
Dua Hari Satu Malam  Di  Negeri Melaka
Kami  Bertuah Dapat Menziarah Bandar Bersejarah

TERIMA KASIH SINGGAH DISINI

Comments

  1. Wahh seronoknya. Melaka mmg seronok utk dilawati. Sy suka naik river cruise tu.. cantik2 tengok lampu2.. :)

    ReplyDelete
  2. melaka memang banyak tempat yang cantik..seronoknya

    ReplyDelete
  3. teringin juga nak pegi melaka..tempat memang terbaik..

    ReplyDelete

Post a Comment

Bertugas Di
Klinik Metro Medics Section 26 Shah Alam (Misi Lynn)
Tel No :- 03-51915193 (Klinik) / 0126694148 (whatsapp)
Fax No :-03-51032611
Sebarang Pertanyaan Mengenai Ubat-ubatan
Dan Percutian Saya Boleh bantu anda...
Juga Berkongsi Maklumat Yang Terkini
Jom Berbual/Sembang Santai mengenai
#gctea #nanocentapluscolostrum #suhoorcerealgranola #clenztox
#peetayaskincare #casandra #nanoskinzfoudation
Stokis Berdaftar Di Rashwealth Group - RS119896
SSM:- SA0392778-K
www.wasap.my/60126694148/womenpower

TERIMA KASIH SINGGAH DI SINI...
لا إله إلا الله محمد رسول الله
LA ILA HA ILLALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH.
Tiada Tuhan Melainkan Allah; Muhammad Itu Pesuruh Allah.

ILMU PANDUAN HIDUP
ILMU ITU PELITA HATI
MENCARI KEBAHAGIAN HIDUP
BERNIAGALAH SEIKHLAS HATI