Gctea mencegah penyakit kanser

Kajian epidemiologi pengambilan makanan yang tinggi anti oksidan seperti beta karotin, vitamin B & vitamin C mengurangkan risiko beberapa jenis kanser...

Vitamin E (sejenis anti oksidan) menstabilkan minyak daripada tumbuh-tumbuhan...oleh kerana itu ia ada dalam semua minyak tumbuhan seperti minyak zaitun, minyak kelapa sawit, minyak kelapa & minyak kacang..
Vitamin E Tokoferol jenis delta adalah yang paling kuat berbanding jenis alfa..

Anti oksidan juga menghalang pembentukan nitrosamines (karsinogen) terutamanya dalam pH yang rendah..

Amalkan pengambilan anti oksidan daripada makanan iaitu buah-buahan, sayur-sayuran dan minyak sihat sebagai satu strategi untuk mencegah kanser...

insyaallah 


_________________________________________________

GC Tea sebagai minuman kesihatan yang berasaskan teh hijau dan dilengkapi dengan pemanis dari stevia sudah tidak asing lagi dewasa ini. Sebut sahaja GC TEA pasti kebanyakan pengguna telah mengetahuinya dan membayangkan keberkesanannya.
Adakah GC Tea ini hanya untuk pesakit diabetes sahaja?
TIDAK!!! GC Tea tidak hanya untuk pesakit diabetes sahaja. Sebaliknya GC Tea ini amat sesuai sebagai minuman harian sekeluarga ke arah hidup yang lebih sihat dan ceria.
Kebaikan GC Tea secara umumnya adalah untuk :-


GLUCOS CUT mengandungi herba yang mempunyai "bukti saintifik terbaik" mengikut apa yang dirumuskan oleh National Library of Medicine (NLM) dan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). Antaranya ramuan utama dan kelebihannya:

Teh hijau/Green tea - mengandungi EGCG yang kaya antiokisda. Blok tindakan enzim yang dikenali sebagai alfa-amilase berupaya memecah karbohidrat kepada gula ringkas yang membentuk tenaga untuk digunakan oleh tubuh badan. Selain itu, teh hijau juga terkenal dengan kelebihannya untuk meningkatkan metabolisme badan serta mempercepatkan proses penghadaman supaya lemak-lemak tidak dapat terkumpul. Juga berupaya mengawal dan merendahkan tahap kolesterol dan anti-kanser.


Gymnema sylvestre - Herba yang amat dikenali sebagai "Wonder Herb For Diabetics" atau pemusnah gula. Asid Gymnemic mengisi lokasi reseptor pada selera kita dengan menghalang rasa manis makanan sekali gus membendung keinginan 'ketagihan' gula dan selera makan. Membantu menghalang pengaktifan dan penyerapan molekul gula berlebihan dalam makanan. Selain itu, ia juga didapati mampu menggalakkan perembesan insulin dari kalenjar pankreas serta menghalang penyerapan gula di usus. Ini akan merendahkah paras gula/ glukos dalam darah.

Mulberry - berupaya mengimbangi kandungan gula dalam darah serta sebagai penyerap karbohidrat yang baik serta membantu mengurangkan berat badan. Juga kaya sebagai ejen antioksida.

Rooibos - aspalathin senyawa aktif merangsang pankreas beta-sel merembeskan insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga.

Glucos Cut Sweetened dengan pemanis stevia. Menurut beberapa kajian, stevia sangat bermanfaat dalam mengawal paras gula dalam darah dan meningkatkan fungsi pankreas.

Peppermint – menenangkan dan menghilangkan stress

Teh Hijau Sekat Gula GC TEA mengandungi jumlah yang tinggi EGCG yang mempunyai keupayaan untuk merangsang metabolisma dan pembakaran lemak.
Glucos CUT telah mengambil manfaat daripada khasiat teh hijau ke peringkat seterusnya dengan menggunakan ramuan tambahan yang berupaya meningkatkan metabolisme gula dan kawalan daripada ketagihan gula.
---------------------------------------------------------------------------

Sijil Halal 


AWAS !!! Kemungkinan sesetangah orang akan merasa Pening, Angin, Buang Air Kecil kerap dan cirit. Ia adalah proses pembuangan TOKSID di dalam badan. Teruskan minum GC Tea untuk Tempoh 7 hari. Anda akan merasai perbezaannya dengan keadaan badan anda bertambah ringan & bertenaga.

**Testimoni banyak di laporkan dengan bacaan gula turun seawal 3 hari
     Mencegah sebelum merawat
     kita hanya berusaha kearah kebaikan
     Mencuba sebelum terlambat
     Insyaallah kalau diizinkan kan Allah kesihatan lebih sihat dengan GCTEA

Ramuan yang terbaik dalam GCTEA adalah dari sumber bahan-bahan semulajadi
 iaitu tumbuh-tumbuhan hijau:-

~Green Tea
~Mulberry
~Pepermint
~Daun Stevia
~Daun Gymnema
~Rooibos

#hasliyndaumairahbeauty
#hasliyndaumairahenterprise
#rashwealthgroup
#gcteaoriginal
#gctea
Comments

Post a Comment

Bertugas Di
Klinik Metro Medics Section 26 Shah Alam (Misi Lynn)
Tel No :- 03-51915193 (Klinik) / 0126694148 (whatsapp)

Sebarang Pertanyaan Hubungi Cik Lynn

Jom Sembang Santai
Terima Kasih Berkunjung
#Gctea
#SFtea

Stokis Berdaftar Di Rashwealth Group - RS119896
SSM:- SA0392778-KTERIMA KASIH SINGGAH DI SINI...
لا إله إلا الله محمد رسول الله
LA ILA HA ILLALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH.
Tiada Tuhan Melainkan Allah; Muhammad Itu Pesuruh Allah.


ILMU PANDUAN HIDUP
ILMU PELITA HATI
MENCARI KEBAHAGIAN HIDUP
JAGALAH KESIHATAN SEIKHLAS HATI

Popular posts from this blog