Posts

Showing posts from 2016

Tunaikan Zakat Online

Image
Takrif Pendapatan (Al-Mustafad) Harta pendapatan bermaksud semua jenis upah, imbuhan, bayaran atau hasil yang diperolehi daripada kerja atau usaha yang dilakukan sama ada secara tetap atau sekali sekali.


Rezeki Dan Doa

Image
ُِSalam pagi Khamis
29 Rabiulawal 1438H,
29 Dec 2016

ANTARA GCTEA DAN INSULIN

Image

Marine Collagen DM Aesthetics

Image
About DM Aesthetics Premium Collagen: /Mengenai Collagen DM Aesthetics:

PETUA KEJAYAAN BERNIAGA

Image
ASSALAMMUALAIKUM

Kenapa Gctea jadi pilihan ramai

Image
"SEKADAR PERKONGSIAN"

SEGMEN BLOGLIST JANUARI CIKLAPUNYABELOGDOTBLOGSPOTDOTMY

Image
Dah.. jom kita tengok syaratnya dulu...

TELEKUNG SOLAT

Image
Material: Jersey Silk / Viscose

"Segmen Bloglist 2017 SheilaInspire Dot Com"

Image

7 sebab hilangnya rezeki

Image
7 sebab hilangnya rezeki
suami isteri dan keluarga

Kenangan sewaktu dulu

Image
{Kenangan masa kecik-kecik}

Salam Sabtu

Image

Peetaya Skin Care 7 hari cantik

Image

Gctea di Maha 2016

Image
Program transformasi penjaja usahawan
Di Maha 2016
1/12/2016-11/12/2016
Dua tahun sekali
Dirasmikan oleh YB Datuk Johari Abdul Ghani Menteri Kewangan II

GC Tea akan ke Maldives

Image
Assalammualaikum Alhamdullillah..secara rasminya GC Tea akan ke Maldives...



Gctea bonus kesihatan anda

Image

GCTEA DAN PEETAYA

Image

Hainomokje:- Giveaways Sempena Anniversary Ke 21

Image
Ucapan Wedding Anniversary mak yang 21.

Gctea dapat mengelakkan hemodialisis

Image
GC TEA bertindak mengawal Gula Dalam Darah di mana mampu menurunkan bacaan Gula Seawal 3 Hari bg pesakit Diabetes dan bagaimana kesan herba2 ini dalam membantu mengawal Penyakit2 Kronik yg lain..

"Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel'.

Image
Bagaimana nak join GA ni? mudah aje!

Gctea mencegah penyakit kanser

Image
Kajian epidemiologi pengambilan makanan yang tinggi anti oksidan seperti beta karotin, vitamin B & vitamin C mengurangkan risiko beberapa jenis kanser...

Seindah ikan dilautan

Image
Assalammualaikum
Salam sejahtera

JAWATAN KOSONG

Image
Assalammualaikum


JAWATAN KOSONG

Hasliynda-Umairah Beauty: Vitamin C Serum/Insta-C

Image
Sila klik link yang disediakan dibawah:-
Ada gambar yang menarik.....
Hasliynda-Umairah Beauty: Vitamin C Serum/Insta-C: [ INSTA C SERUM ]




• Memudarkan bintik hitam
• Mencerahkan kulit kusam
• Berkesan untuk Pigmentasi & melasma
• Mengurangkan penampilan kedutan
• Melindungi kulit dari sinar matahari
• Memulihkan sel kulit rosak
• Menghidrat kulit InstaC diformulasi dengan Vitamin C jenis “Advanced & Premium”. Formulasi kami SANGAT BERKSESAN & hasilnya akan dapat dilihat hanya dalam beberapa minggu sahaja. • Mengurangkan penampilan bintik hitam & pigmentasi
• Memudaratkan tompok penuaan
• Menembusi dermis dengan mudah untuk bertindak dengan pantas
• Serum tidak berwarna yang berasaskan air dengan kestabilan tinggi. Anti-oksida & tidak bertukar menjadi kuning.
• Tidak mengeringkan kulit, diperkaya dengan asid hyaluronic untuk melembabkan kulit
• Sesuai untuk kulit sensitif Cara penggunaan:
Titis sedikit serum pada muka & leher yang telah dibersihkan. Sapu secara teratur & k…

Hasliynda-Umairah Beauty: Vitamin C Serum/Insta-C

Image
Hasliynda-Umairah Beauty: Vitamin C Serum/Insta-C: [ INSTA C SERUM ]




• Memudarkan bintik hitam
• Mencerahkan kulit kusam
• Berkesan untuk Pigmentasi & melasma
• Mengurangkan penampilan kedutan
• Melindungi kulit dari sinar matahari
• Memulihkan sel kulit rosak
• Menghidrat kulit InstaC diformulasi dengan Vitamin C jenis “Advanced & Premium”. Formulasi kami SANGAT BERKSESAN & hasilnya akan dapat dilihat hanya dalam beberapa minggu sahaja. • Mengurangkan penampilan bintik hitam & pigmentasi
• Memudaratkan tompok penuaan
• Menembusi dermis dengan mudah untuk bertindak dengan pantas
• Serum tidak berwarna yang berasaskan air dengan kestabilan tinggi. Anti-oksida & tidak bertukar menjadi kuning.
• Tidak mengeringkan kulit, diperkaya dengan asid hyaluronic untuk melembabkan kulit
• Sesuai untuk kulit sensitif Cara penggunaan:
Titis sedikit serum pada muka & leher yang telah dibersihkan. Sapu secara teratur & konsisten.Untuk hasil yang terbaik, gunakan pada waktu siang & mala…

Hasliynda-Umairah Beauty: Insta Fair Multi Serum

Image

Insta Fair Multi Serum

Image
RAHSIA KULIT CERAH & GEBU SEAWAL 7 HARI!
Nak cantik dan putih berseri tapi takut nak cucuk/ suntik? InstaFAIR Multi Serum adalah jawapanya, hanya sapu secara konsisten dan hasilnya dapat dilihat seawal 7 hari tanpa kesan pengelupasan atau iritasi.

Tentang Semut

Image
Semut  ( Kerengga) adalah semuaseranggaanggotasukuFormicidae,bangsaHymenoptera

Kebahagian yang dicari

Image
Assalammualaikum

SEGMEN BLOGLIST BY BLOG WANI SUKARNO

Image
Syarat - syarat penyertaan :
1. Mesti seorang blogger
2. Follow blog ini dan Google +
3. Buat tajuk entri SEGMEN BLOGLIST BY BLOG WANI SUKARNO
4.copy banner di atas dan backlink kan entri dan tinggalkan komen di ruangan entri ini sahaja
Senang je syarat tu kan ..tekan jer button kat tepi ruangan sidebar sebelah kanan tu.. selamat bersegmen dan harap dapat meriahkan segmen ini di kalangan blogger... 

 Tarikh penyertaan 17 sehingga 30 oktober 2016
Selanjutnya ada disini galeriduniaku blogspot my
~~hasliyndaumairahenterprise~~

Satu juta ringgit menanti anda bersama GCTEA

Image
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
***********************************
PEMBELIAN TIKET KONVENSYEN KALI KE-5
************************************

Gctea Rashwealth Group

Image
Rashwealth group adalah Syarikat yang menjalankan perniagaan secara MLM marketing yang secara sah berdaftar No AJL 932077
mengikut undang-undang perniagaan dan negara SHARING MENGENAI JENIS SYARIKAT MLM

Vitamin C Serum/Insta-C

Image
[ INSTA C SERUM ]

Salam Maal Hijrah

Image

Wanted Ohsem Bloglist Blog Kaklong

Image

Saigon Banjir

Image
Assalammualaikum
Berita diterima semalam,
Bandar Saigon Banjir Kilat...
Hujan lebat semalam di Vietnam....
Saksikan Video di bawah....
Salam Hormat dari saya...

Solat Dhuha

Image
Assalammualaikum
*HUTANG DHUHA*
Maaf panjang sikit tapi jangan tak baca... RUGI
Baca sampai habis tau.

Bacalah Doa ini ketika kita memerlukan bantuan

Image
Assalammualaikum

Kisah Nabi Yunus As

Mahligai Cinta Dunia Akhirat

Image
Mahligai Cinta Dunia Akhirat 9 September 2016 7 zulhijjah Salam Jumaat Uniknya 40.... Khadijah binti Khuwalid adalah isteri pertama Nabi Muhammad S.A.W ketika bernikah berusia 40 tahun Muhammad Bin Abdullah merupakan nabi dan rasul yang terakhir bagi umat islam baginda menerima wahyu pertama daripada Allah Swt melalui malaikat Jibril di Gua Hira ketika berusia 40 tahun Pesanan terakhir Rasullulah Saw ~ Dirikan Solat 5 waktu ~ berpuasa di bulan ramadhan ~ tunaikan zakat ~ kerjakan ibadah haji sekiranya ada kemampuan ~ berpegang teguh pada AL-Quran dan sunnah " Tidak seorang pun yang mulia dari yang lain kecuali dalam taqwa dan beramal soleh" hijrah lah ketika berusia 40 tahun,sesungguhnya ALLAH MAHA PENGAMPUN,MAHA MENDENGAR,MAHA MELIHAT.. Alhamdulillah, Terima Kasih Allah memanjangkan UsiaKu sehingga kini...Amin AL - FATIHAH #hasliyndaumairahenterprise #hasliyndaumairahbeauty @hasliyndaumairah/Farid Kamarul [0126694148] hasliyndaumairah

Blog saya

Image
saya lah tuan punye blog ni....hihi salam kenal

Segmen Bloglist By Akupenghibur.com

Image
Segmen Bloglist By Akupenghibur.com { Click banner di atas untuk sertai }
Hadiah :
 Bloglist untuk blog akupenghibur.com selama 1tahun
1 Blogger bertuah Feed Blog di Blog akupenghibur.com
Mula : 25 Ogos 2016 | Tamat :1 Sept 2016

Syarat-syarat wajib :
1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Bloglist By Akupenghibur.com
2. Letakkan blog acik di bloglist blog kamu
3. Follow instagram  :
@acik21

4. Copy code di bawah dan paste ke ruangan html di blog kamu





GCTEA BAIK UNTUK KESIHATAN ANDA

Image
Assalamualaikum
Zaman sekarang muda-muda dah dapat kencing manis, apatah lagi dengan yang berusia kes semakin meningkat. Bila kesihatan kita tidak dalam keadaan baik maka produktiviti kerja kita juga akan turun. Kesihatan juga tergangu, penuh sudah ubat kita kena makan.
Kita perlu jaga pemakanan kita dan pengambilan gula dalam masakan dan minuman. Acik memang akan pantau kalau mak masak dan bila minum pun tak bagi yang manis-manis. 
Takut bila tengok ada yang sampai kena potong kaki. Ya Allah seram tengok, jadi kita kena ambil langkah bijak. Alternatif yang boleh di ambil adalah dengan pencegahan dan pengawalan.
Produk yang boleh acik cadangkan adalah GC Tea.
Apa itu GC Tea ? 

GC Tea atau nama panjangnya Glucose Cut (Pemotong Gula) Tea merupakan teh 100% herba campuran yang diformulakan secara saintifik. Ia boleh membantu untuk: Mengawal dan mengimbang kandungan gula dalam darahMembantu mengawal berat badanMengurangkan risiko diabetis tahap 2Mengurangkan risiko penyakit-penyakit kronik
Bahan-…