Posts

Showing posts from 2015

Hari Potensi KEMAS 2015

Image
HARI POTENSI KEMAS 2015
Hari potensi KEMAS dijadikan aktiviti kokurikulum Tabika yang dilaksanakan secara tahunan dan melibatkan tiga peringkat iaitu Daerah/Parlimen,Negeri dan Kebangsaan.

Akukah Pasangan Hebat Itu?

Image

SUGAR CONTROL FORMULA/DIABETES

Image
§DM Aesthetics Sugar Control Formula is formulated for people with diabetes & high glucose levels.

Hello

Image
HELLO Uolls!!...

Dalam masa 5 hari saje, hampir 82 juta orang dah tonton videoclip lagu Adele ni‪#‎CeriteraArtis
Menarik kan!!
JOM !!
Kita Layan Jap....
Saya pun dah lama tak berblog-blog hihihi, Nanti ada masa kelapangan saya singgah di blog anda ya...
Maafkan saya,
Nantikan komen-komen dari saya...

Tunggu!!!!!

Ke indonesia ke kita?

Image
minggu ini! Wak Doyok & Myo akan bersusah payah nak jadi abang Lifeguard ni. Tengok tu…fuuhhhh…power! Mendebarkan! Merisaukan! Penuh aksi! Kasi tengok Selasa ni 9.00malam. Lepas tu masuk Peraduan #KeIndonesiaKeKita Ingat, minggu ni adalah minggu terakhir untuk sertai. Ada soalan misteri.‪#‎MasukPercuma‪#‎TeamWak‪#‎TeamMyo‪#‎AbangLifeguard #keindonesiakekita

selanjutnya di sini... https://www.facebook.com/TV9Malaysia



jom saksi kan setiap hari selasa jam 9.00malam, esok episode 10 yang terakhir untuk jawap soalan, kalau menang ke indonesia lah kita.
saya dah jawap soalan dari episode 6 hingga episode 9 tak sabar rasa, nak tunggu episode seterusnya.

kalau tengok aksi Wak Doyok & Myo memang kelakar ,

Jom tonton...

SURAH AL-KAFIRUN

Image

Selamat Hari Raya 2015

Image

Hari Potensi Tabika Kemas Selangor 2015

Image
بسم الله الرحمن الرحيم

Assalammualaikum
Alhamdulillah,
Sekolah Tabika Seri Murni,(KEMAS)Puchong Batu 14..

Susulan Imam ditampar (Wargaasing masalah mental rupanya)

Image
بسم الله الرحمن الرحيم
Assalammualaikum
Seorang imam Masjid Negara, Kuala Lumpur Mohd Zuhairee Mohd Yatim, ditampar seorang warganegara asing ketika mengimamkan solat Jumaat hari ini. Menurut maklumat polis, dalam kejadian pada rakaat pertama itu, warganegara India itu tampil menolak badan iman sebelum menamparnya dan cuba mengambil alih peranan itu.

Imam Masjid diserang ketika solat Jumaat

Image
Kuala Lumpur
18/9/2015
Solat Jumaat di Masjid Negara ,
di sini terhenti seketika apabila seorang lelaki Wargaasing
di katakan mengamuk.



kejadian berlaku ketika Imam Masjid Negara,
Mohd Zuhairee Mohd Yatim sedang membacakan surah pada
rakaat pertama,apabila lelaki itu datang ke hadapan dan menolaknya,
seolah-olah mahu menjadi imam.

Allahuakbar

Jom kita saksikan vidoe semasa kejadian berlaku.

(Pesanan sebentar:- kita sebagai orang islam sepatutnya bersabar dan beriman)

"TUDUNG AIDIJUMA GIVEAWAY BY ANIES"

Image

Kapal Logos Hope di Penang?

Image

irrayyan | Hari Malaysia 2015

Image
Syarat-syarat segmen mommy bagi mudah jer. Kena ikut semua tau. 

7 Zikir Pembuka Pintu Rezeki

Image
بسم الله الرحمن الرحيم
Assalammualaikum
7 ZIKIR PEMBUKA PINTU REZEKI
*******************************************

Stem Cell Serum

Image
بسم الله الرحمن الرحيم
Assalammualaikum

Mengapa kita perlu mengunakan Stem Cell Serum?

" Painting Potret Giveaway by Azhafizah"

Image
"Painting Potret Giveaway by Azhafizah"

Cara untuk menyertai Painting Potret Giveaway untuk blogger.
1. Buat entry bertajuk "Painting Potret Giveaway by Azhafizah"
2.Letakkan bannerdi atas dan linkkan ke entry ini.
3. Letakkan link blogwww.azhafizah.comke dalam bloglist blog*jika ada bloglist untuk follow up giveaway
4.Followblog :www.azhafizah.com| instagram :azhafizahmdnor * Jika tiada instagram boleh join juga :)
5. Like fanpage :www.facebook.com/blogazhafizah
6. Letakkangambar[single, close up, jelas, high pixel, gambar asal tanpa edit 360]
7. Publish entry dan letakkan link blog penyertaan dalam ruangan kotak komen di bawah.
3 gambar yang menepati ciri² gambar yang terbaikakan di painting potret. Kalau nak menang kenalah pilih gambar yang terbaik ye. Senang je kan syarat² dia. So jemputlah join beramai²
Contest bermula dari 22 Ogos-30 Ogos 2015, 11:59pm






Serpihan MH370 sudah dijumpai masih terlalu awal

Image
KUALA LUMPUR: Malaysia Airlines (MAS) memaklumkan akan bekerjasama dengan pihak berkuasa berkaitan untuk mengesahkan maklumat terbaharu mengenai penemuan serpihan pesawat yang belum lagi dikenalpasti di Pulau Reunion berdekatan kepulauan Madagascar.

Dalam satu kenyataan pagi tadi, MAS memaklumkan masih terlalu awal untuk mengaitkan penemuan serpihan tersebut dengan pesawat MH370.

"Masih terlalu awal untuk syarikat penerbangan membuat spekulasi mengenai dari mana asalnya flaperon itu buat masa ini," kata MAS dalam kenyataan media di sini hari ini.

Laporan menyebut, serpihan yang dikatakan cebisan sayap yang juga dikenali sebagai flaperon itu, berkemungkinan bangkai MH370 MAS yang hilang pada Mac 2014 bersama 239 penumpang.

Serpihan berukuran dua meter panjang itu ditemui sekumpulan individu yang sedang menjalankan operasi pembersihan pantai di pulau tersebut.
___________________________________________________________
Hari ini berita MH370 Trending di twitter. Mudah-mudahan terjawab…

Giveaway Duit Raya Dari BBL

Image
< Klik gambar untuk join >
Assalamualaikum & hello there,


Siapa cakap bila dah besar mesti tak dapat duit raya? Sempena bulan Syawal bakal datang BBL dengan rasa gembira nak bagi duit raya kepada blogger bertuah. Cepat beratur submit entri ya. Boleh belanja diri sendiri makan aiskrim pasu.
Hadiah duit raya
Duit raya RM20  untuk 1 orang pemenang
Duit raya RM10  untuk 3 orang pemenang
Duit raya RM5  untuk 5 orang pemenang
Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog http://budakbandunglaici.blogspot.com/
LIKE fan page facebook.com/pages/budakbandunglaiciblogspotcom
Add Google+ plus.google.com/marouapplehijau
Add Twitter twitter.com/marouapplehijau
Add  Instagram instagram.com/marou_apple_hijau/
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway  Duit Raya Dari BBL"
3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri

Cara nak paste code dalam entri

4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)
Tu saja. Senang sangat kan.
Tarikh tam…

CANDAT SOTONG 6/6/2015

Image
بسم الله الرحمن الرحيم
Assalammualaikum
Tanggal 6/6/2015 sabtu, jatuh pada cuti umum Yang di-Pertuan Agong, Berangkat lah kami ke kemaman untuk mencandat sotong.

Esok dah puasa Ramadhan....

Image
بسم الله الرحمن الرحيم

Assalammualaikum
Jangan lupa kunci jam malam ni,esok nak bangun sahur ....

Memobottel A4 paper

Image
Memobottel yang menarik dan kreatif,yang berasal dari Melbourne,Australia dan San Diego,California.

3 June 2015 (My Anniversary)

Image
بسم الله الرحمن الرحيم
Assalammualaikum
Tanggal 3 Jun 2001,bermulalah permulaan hidup baru, Pada saya dan juga suami..

Selamat Hari Jururawat Sedunia

Image

Segmen Cash RM500 2015 By Aku Penghibur

Image
Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

{ Click banner di atas untuk sertai }
Hadiah : RM50 Cash x 10 pemenang
Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015

Syarat-syarat wajib :
1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur
2. Follow blog  : 
akupenghibur.com, shamieraosment, sayidahnapisah, miminadam, bahejabella, kakitravelkhairuddin, papaglamz, enyabdullah, eryati, azirahman.com, shahira
3. Like Fanpage :


4. Follow instagram  :
@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72


Segmen Cash RM 500 by akupenghibur.com di sponsor oleh shamieraosment, sayidahnapisah, miminadam, bahejabella, kakitravelkhairudin, papaglamz, enyabdullah, eryati, azirahman.com dan shahira
** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com

Vitamin C Serum 25%

Image
Our product is etherified vitamin-C which has solved the structural instability of vitamin C. Not only is it stable but also soluble in water as well as oil, enabling it to be absorbed by the skin into the dermis.

Ya, ianya diekstrak daripada jenis Vitamin C paling stabil dan sangat berkesan untuk diserap ke dalam lapisan kulit.

Collagen Premium Marine Original Product

Image
بسم الله الرحمن الرحيم
Assalammualaikum

Cara Menabung ke Mekah

Image
بسم الله الرحمن الرحيم

Assalammualaikum
Simpanan Haji/Umrah Serendah#RM50 je Sebulan!!!
Benefit yg akan dapat dlm tempoh tersebut:

STEM CELL ENHANCER

Image

1 april punya cerita

Image
بسم الله الرحمن الرحيم

Assalammualaikum
Dulu 1-4-1995
Kini 1-4-2015

WAKAF UNTUK SURAU NURHIKMAH

Image
بسم الله الرحمن الرحيم
Assalammualaikum
Wakaf adalah salah satu konsep pemberian harta yang terdapat di dalam Islam. Konsep ini juga adalah berlandaskan konsep sedekah dengan niat sebagai ibadah mendekatkan diri kepada Allah Swt….

JANGAN MENGGUNAKAN MINYAK MASAK BERULANG KALI

Image
بسم الله الرحمن الرحيم
Assalammualaikum
JANGAN MENGGUNAKAN MINYAK MASAK BERULANG KALI.

Jus Betik Untuk Pesakit Denggi

Image
بسم الله الرحمن الرحيم
Assalammualaikum
JUS BETIK UNTUK PESAKIT DEMAM DENGGI

HOME STAY MURAH RM150 DI PULAU PINANG

Image
بسم الله الرحمن الرحيم
Assalammualaikum
HOME STAY MAK LELA AND HOME STAY AZANI .

PREMIUM MARINE COLLAGEN WITH NATURAL VITAMIN C

Image
§DM Aesthetics uses only 100% pure fish collagen.
Collagen DM Aesthetics diperbuat dari 100% collagen ikan tulen.