Luahan Rasa

Assalammualaikum

Luahan rasa ....

Entry kali nie tidak bergambar,coz tak sanggup nak share....



Ceritanya mcm gini.....

Hari tu kan,En suami pergi membeli belah barang-barang dapur kat sebuah pasar raya,

Pasar Raya tu memang terkenal....(M----)

Biarlah rahsia nama company tu kang mengaibkan pulak...

Pagi tu kononnya nak gorenglah,"IKAN MASIN SEPAT" TU...

Alangkah terkezut nya saya....

"IKAN MASIN TU DAH BERULAT"...

YA...DAH Berulat....walaupun harganya tak mahal RM5.95 utk 4 ekor,

tapi kalau dah macam gitu rupanya macam mana nak makan ...

eeeeii geli geleman dibuatnya......

kang kalau kita masak mana tahukan ikan tu dah infection sat lagi ke tandas pulak,

sat-sat kan.....

packing punya lah cantik....dlmnya ???

so, kita sebagai pengguna haruslah membeli dan teliti betul-betul,

barang yang hendak dibeli.....takut2 terkena macam saya ,

nak makan pun tak lalu....

akhirnya ke tong sampah lah jawapnya....

ingat nak, ambik gambar ikan masin tu, nak share, tapi tak sampai hati....

kang ada pulak orang tak lalu nak makan ikan masin sepat tu...

Akhir kata beli barang jangan tgk dari luar,kalau boleh cek dulu...

sebelum kita bayar....

Okey Bye....


Comments

  1. Kalau kat kedai runcit tk heran sangatlah kalau ikan masinnya berulatkan Has...
    Diaorg pun tak perasan kot sebenarnya...

    ReplyDelete
  2. Eeeuuwww...gelinya. Tak der rezeki nak mkn ikan masin.

    ReplyDelete
  3. tak kiralah beli di mana sekali pun memang kena check berkali-kali agar tak busuk..app on pihak tu kena ambil serious kebersihan produk mereka jual

    ReplyDelete
  4. hurm.. benda2 packing ni memang kena teliti bebetul.... kalau sha pun kecewa... sabar ye :) takde rezeki tu..

    ReplyDelete
  5. ye, geli mendengarnya
    mujur juga tak publish gambar
    anyway done follow sini =)

    ReplyDelete
  6. Aduii.. sabar jelah. Nak buat mcm ner mmg dah x de rezeki.. Mudah2an ada yg lain nnti...

    ReplyDelete
  7. isk... geli plak sy bca.. tu lah apa2 kena check jgk kan..

    ReplyDelete
  8. kalau membeli kita kena lebih prihatin walaupun brg tu murahkan

    ReplyDelete

Post a Comment

Bertugas Di
Klinik Metro Medics Section 26 Shah Alam (Misi Lynn)
Tel No :- 03-51915193 (Klinik) / 0126694148 (whatsapp)
Fax No :-03-51032611
Sebarang Pertanyaan Mengenai Ubat-ubatan
Dan Percutian Saya Boleh bantu anda...
Juga Berkongsi Maklumat Yang Terkini
Jom Berbual/Sembang Santai mengenai
#gctea #nanocentapluscolostrum #suhoorcerealgranola #clenztox
#peetayaskincare #casandra #nanoskinzfoudation
Stokis Berdaftar Di Rashwealth Group - RS119896
SSM:- SA0392778-K
www.wasap.my/60126694148/womenpower

TERIMA KASIH SINGGAH DI SINI...
لا إله إلا الله محمد رسول الله
LA ILA HA ILLALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH.
Tiada Tuhan Melainkan Allah; Muhammad Itu Pesuruh Allah.

ILMU PANDUAN HIDUP
ILMU ITU PELITA HATI
MENCARI KEBAHAGIAN HIDUP
BERNIAGALAH SEIKHLAS HATI