Selamat menyambut Hari Adik-Beradik Sedunia..

My family
Assalammualaikum…

Tajuk Novel: Hari Adik-Beradik Sedunia.

Hari ini 10/4/2014,Merupakan hari adik beradik sedunia,

Pepatah mengatakan….

“Air yang dicincang tidak akan putus”.

Begitulah kita sebagai adik-beradik,

Mesti u’ols pernah bergaduh,bermasam muka dengan adik beradikkan,tapi bila time raya semuanya jadi baik semula,
Bersalaman dan bermaafan.

Kadang kala perangai masing-masing yg membuatkan kita tersentap atau terluka.

Jadinya,

Kita sebagai adik-beradik tidak perlulah bermasam muka dan bergaduh sesama sendiri.

Disini,

Saya menyeru pada u’ols di luar sana hargai lah adik beradik kita,kerna keluarga sangat penting untuk kita semua tanpa mereka siapalah kita.

Doakan kesejahteraan mereka dan ampuni kesalahan-kesalahan yg mereka lakukan,

Ingat masa kita kecik-kecik dulu,happy jer dengan adik-beradik…(gaduh2, tarik bantal,kejar-mengejar,main sorok2, budak2lah katakan)…so sweet time tu kan…!!

Sekarang bila adik-beradik dah kawin masing-masing sibuk dengan family…u o’ls tak rindu ker dgn suasana bebudak tu?

Bila tengok anak-anak sekarang,rindunya time tu,

Kalau yang dari jauh tu, hari raya baru dapat berkumpul dan riuh rendah suasana masa tu…..
masing-masing sibuk bercerita, pasal tu pasal nie….

Sungguh aku sayang kamu…..Sungguh,

Selamat Menyambut Hari Adik-Beradik Sedunia.



Comments

Post a Comment

Bertugas Di
Klinik Metro Medics Section 26 Shah Alam (Misi Lynn)
Tel No :- 03-51915193 (Klinik) / 0126694148 (whatsapp)
Fax No :-03-51032611
Sebarang Pertanyaan Mengenai Ubat-ubatan
Dan Percutian Saya Boleh bantu anda...
Juga Berkongsi Maklumat Yang Terkini
Stokis Berdaftar Di Rashwealth Group - RS119896
SSM:- SA0392778-K

TERIMA KASIH SINGGAH DI SINI...
لا إله إلا الله محمد رسول الله
LA ILA HA ILLALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH.
Tiada Tuhan Melainkan Allah; Muhammad Itu Pesuruh Allah.

ILMU PANDUAN HIDUP
ILMU ITU PELITA HATI
MENCARI KEBAHAGIAN HIDUP
BERNIAGALAH SEIKHLAS HATI