Bila anak pandai bercakap....

Assalammualaikum

Bila anak anda pandai bercakap?

Biasanya umur diantara satu hingga dua tahun kita sebagai ibubapa,

Sudah mula mengajar anak bercakap satu demi satu perkataan.

Perkataan yang biasa kita gunakan adalah seperti berikut:-

1. Mama/Ibu

2. Papa/Ayah

3. Bye2x

4. Nak

5. Susu

6. Makan

7. Bulan

8. Bintang

Dan bermacam-macam lagi........

Tapi,

Yang seronoknya bila kita tengok Video nie......!

"Happy" & Cute sangat tengok baby & Maknya.....Kalau tengok pada tahunnya 1997,

Mesti ,"Baby" nie dah besar panjang umur pun lebih kurang 17 tahun kot.....

EErrmmm teringat pula kat anak saya masa umurnya baru 1 tahun dulu,

Perkataan pertama dia sebut adalah "Buah", sekarang anak saya pun dah berusia 4 tahun,

Memang kita rasa " Happy" bila anak dah pandai bercakap.

Selamat Menonton Dan Terhibur...







Comments

  1. masa anak baru2 pandai bercakap memang seronok nak melayan...:)
    salam ukhwah..:)

    ReplyDelete
  2. Suka tgk video ni. Memang seronok layan anak yg baru bercakap ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kdg2 tu kita pun tak tahu nak cakap apa lagi

      Delete
  3. Memang seronok bila dapat tengok video saat pertama anak kita pandai bercakap. Seronok mengajuk mereka mengeluarkan perkataan. Salam ceria selasa Linda.

    ReplyDelete
  4. Mmg sesuatu yg menyeronokkan.. bila tengok video tu & bab baru bercakap teringat moment anak saya.. yg sorang tu ayat pertama yg dia pandai sebut ialah 'katak' & yg sorang lagi 'cicak' hahaa adehh.. :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau melayan diaorg berckp kita yg naik peningkan

      Delete
  5. Cute..Salam Rabu . Lynn...

    ReplyDelete
  6. tak terlayan pula bila dh pndai cakap...

    p/s: Salam kenal... singgah dari blog en.khir... :)

    ReplyDelete
  7. alolololo...comelnya budak tu...saya dulu time kecik2 kakak sy kata sy jenis lmbat skit cakap..mungkin sebab tu sy pemalu skit kot..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Post a Comment

Bertugas Di
Klinik Metro Medics Section 26 Shah Alam (Misi Lynn)
Tel No :- 03-51915193 (Klinik) / 0126694148 (whatsapp)
Fax No :-03-51032611
Sebarang Pertanyaan Mengenai Ubat-ubatan
Dan Percutian Saya Boleh bantu anda...
Juga Berkongsi Maklumat Yang Terkini
Stokis Berdaftar Di Rashwealth Group - RS119896
SSM:- SA0392778-K

TERIMA KASIH SINGGAH DI SINI...
لا إله إلا الله محمد رسول الله
LA ILA HA ILLALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH.
Tiada Tuhan Melainkan Allah; Muhammad Itu Pesuruh Allah.

ILMU PANDUAN HIDUP
ILMU ITU PELITA HATI
MENCARI KEBAHAGIAN HIDUP
BERNIAGALAH SEIKHLAS HATI

Popular posts from this blog