Posts

Showing posts from April, 2014

Happy Labour Day!

Image
Assalammualaikum

Selamat bercuti untuk semua,
Esok satu hari kita bercuti.....

Untuk semua pekerja-pekerja di seluruh negara.

"Happy Labour Day"!

Salam Rabu...

Image

Red Velvet Cheese Cake

Image
Asssaalammualaikum

Red Velvet Cheese Cake
Saiz 7'inc Harga pasaran Rm75.00.
Penghantaran di sekitar kawasan Puchong,Shah Alam,Kuala Lumpur...
Sahaja.

Menarik dan sedap berminat boleh buat tempahan.

Handmade...

Mak Mertua namanya (Faridah),
buatan resepi tersendiri,
kuih muih tempatan .

Adik ipar namanya (Ain Syma),
Cake / Cookies buatan resepi tersendiri ...

Berminat nak order boleh contact saya ...

Selamat Mencuba...
(Made in 100% Bumiputera)

Selamat Ulang tahun Media Hiburan

Image
Kek Dari Erra Fazira

Assalammualaikum

Salam Isnin...


Selebriti agihkan 29 kek sempena-ulang-tahun-ke yang 29 media-hiburan.

Kek-kek ini yang dihadiahkan oleh pelbagai pihak ini  diagih-agihkan secara percuma kepada para pengunjung yang memenuhi Dewan Tun Dr. Ismail PWTC pada tarikh 26 April  jam 4 hingga 5 petang iaitu ketika sesi slot Media Hiburan bersama artis-artis popular tanah air.  

Cantik dan sedap-sedap kek ni kan....

Tengok jer dah terliur...

Tahniah  # mediahiburan.karangkraf.com dan selamat ulang tahun yang ke 29 tahun.








Kasih Padamu

Image
Salam Jumaat

Spider-Man 2

Image
'The Amazing Spider-Man 2' Global Live Red Carpet Premiere

Rojak Ongkong VS Yong Tau Fu...

Image
Assalammualaikum....

Rojak Ongkong VS Yong Tau fu
Al-kesahnya masa zaman saya kecik-kecik dulu, Arwah nenek selalu pesan :- ( Kalau pergi pasar malam tolong belikan Rojak Ongkong).
Macam pelik jer bunyikan!
Entahlah, bila dah besar panjang,  baru terfikir!
Apa ya?
Mungkinkah singkatan dari Hong Kong?
Atau sememangnya ,Yong Tau fu ni berasalnya dari Hong Kong?
Eeemmm puas saya fikir......
Anda tahu Yong Tau Fu asalnya dari mana?
Boleh bagi tahu ....
Nak jadikan cerita,Yong Tau Fu ni setiap kali Pasar Malam, Di Puchong harus dibeli oleh saya.
Seminggu 3x Hari Selasa dan Khamis Pasar Malam di Batu 13 Puchong. Hari Sabtu Pasar Malam Di Batu 14 Puchong.
Menu utama kalau saya ke Pasar Malam....
Anda Bagaimana?
Memang Young Tau Fu Pakcik nie terbaik .....
Dari dulu sampai sekarang ... Dari kecik-kecik sampai anak pun dah ada 3 orang... Sekarang Suami dan Anak pun Menjadi peminat setia Yong Tau Fu....
SEDAP HINGGA TAK TERKATA



Siapa Saya

Image

Ujian saringan kumpulan darah

Image
KLINIK METRO MEDICS
Assalammualaikum
Klinik kami menawarkan ujian saringan untuk kumpulan darah Harga Rm15.00 sahaja. Adakah anda sudah mengetahui kumpulan darah anda…? Kalau belum, jom kita buat ujian… Mudah untuk kita di kemudian hari…
Tak perlu puasa, untuk membuat ujian kumpulan darah.
Hanya datang ke Klinik je…

Saya sudah,anda bagaimana?

http://haslinyda-umairah.blogspot.com/2014/04/klinik-metro-medics.html

Salam Rabu


TeLetubbiEs

Image
Jom kita tonton...
Cute sgt & caler pun menarik,
Dah lama tak tengok kartun nie,
Budak-budak memang suka sgt...

KLINIK METRO MEDICS

Image
KLINIK METRO MEDICS(DR CHIN)NO 26 JALAN PERBAHAN SATU HICOM INDUSTRIAL ESTATESECTION 26 40000 SHAH ALAMTEL:  03- 5191 5193FAX: 03- 5192 2849WAKTU:  8.00AM - 8.30PM(DR IRMA)NO 8 JALAN TAJUH 27/29TAMAN BUNGA NEGARASECTION 27 40400 SHAH ALAM TEL: 03-  5192 6042FAX: 03- 5191 2464WAKTU:  24JAM(DR MUSTAPHA)NO 26 JALAN USJ 8/2A47610 SUBANG JAYASELANGORTEL: 03- 5633 3869FAX:03- 5621 1496WAKTU:  8.00AM - 10.00PM(DR SUMAYA)

Beauty

Image

This is Milk...

Image
Assalammualaikum.....



Satu Lagi Pengalaman yg tak boleh di lupakan:-
Ada seorg Mat saleh nak beli brg di sebuah kedia, Mcm kat sini kedai 7/11 tu , Kita dengarkan perbualan diantara mereka :-
Mat saleh:This is Milk?
Cashier : Senyum jer
Mat saleh : This is Milk?
Cashier : Masih senyum lagi…. (Kebetulan saya dan suami pun masuk ke dalam kedia tu)
Mat saleh: This is Milk? (sambil membuat aksi macam bunyi cow tu…mow mow mowww)   > agaknya dah lama sangat bertanya cashier tu tak faham-faham kot <
Aduhai saya dengan suami pun gelak sakan lah,akhirnya mat saleh tu beli juga, susu tu atas bantuan saya dan suami. Di Vietnam mungkin tak ada lembu kot,sebab tu lah org sana tak tahu milk & cow tu benda apa?…Sepjg saya di Vietnam memang tak jumpa lagi  lembu…… Kerbau ada juga terjumpa kat kawasan sawah padi.
Itulah pengalaman yg tak boleh kami lupakan sehingga hari ini....

Lost In Saigon

Image
ASSALAMMUALAIKUM
TAJUK CERITA :- LOST IN SAIGON


12.00pm :- Kami masih jalan dan terus berjalan WALAUPUN penat tak terkata , tapi kami puas dapat meronda satu Bandar Saigon .Sempat juga kami tangkap muat gambar-gambar yang menarik di Bandar Saigon..... Akhirnya sampai juga kami ke tempat yang hendak dituju,   Iaitu Saigon Square New. Apa lagi teruskan shopping lah..... WALAUPUN badan dah dibasahi dengan peluh.


Kebetulan pada 30/3/2014 hari terakhir kami di Saigon

Biodata untuk semua....

Image
ASSALAMMUALAIKUM
 TAJUK :- BUKU BIODATA
Bercerita tentang Buku Biodata….
Dulu-dulu masa sekolah selepas habis SPM , masing-masing sibuk dengan buku biodata,kesana kemari  di tangan pasti ada satu buku.
Anda pernah buat macam tu tak?
Ya lah,pada zaman kita dulu Era 70an 80an 90an, masih belum ada teknologi yang canggih-canggih seperti hari inikan.
Buku ni, masih dalam simpanan saya untuk kenangan.(sweet memory)
Dah 20 tahun berlalu,kini saya ingin berkongsi dengan anda semua.
Jom kita terjah…
Kata-kata yang tertulis tu, menjadi sumber inspirasi …..
Bagaimana ingin berjaya di dalam kehidupan….
Alhamdulilah,
Sahabat-sahabat saya semuanya telah berjaya mencapai cita-cita mereka.  Dan berbahagia bersama keluarga tercinta.
Amin



Bila anak pandai bercakap....

Image
Assalammualaikum

Bila anak anda pandai bercakap?

Biasanya umur diantara satu hingga dua tahun kita sebagai ibubapa,

Sudah mula mengajar anak bercakap satu demi satu perkataan.

Perkataan yang biasa kita gunakan adalah seperti berikut:-

1. Mama/Ibu

2. Papa/Ayah

3. Bye2x

4. Nak

5. Susu

6. Makan

7. Bulan

8. Bintang

Dan bermacam-macam lagi........

Tapi,

Yang seronoknya bila kita tengok Video nie......!

"Happy" & Cute sangat tengok baby & Maknya.....Kalau tengok pada tahunnya 1997,

Mesti ,"Baby" nie dah besar panjang umur pun lebih kurang 17 tahun kot.....

EErrmmm teringat pula kat anak saya masa umurnya baru 1 tahun dulu,

Perkataan pertama dia sebut adalah "Buah", sekarang anak saya pun dah berusia 4 tahun,

Memang kita rasa " Happy" bila anak dah pandai bercakap.

Selamat Menonton Dan Terhibur...







Abc Songs for children

Image
Assalammualaikum

Selamat berhujung Minggu dengan si kecik dirumah,
Sambil melayan karenah si kecik ,kita dendangkan lagu-lagu
Seperti ini....
Bagus utk menguji IQ anak-anak kita..

Jom Kita Try!!

My generasi

Image
Assalammualaikum

Meh kita tgk story mory nie...!
Mesti teringat kisah masa sekolah dulu-dulukan...

Betul!

Semua yg di kongsi sama jln cerita ketika sekolah dulu....
alahai rindu sangat kat sekolah....

Thanks for sharing

Nice Stories.....



Book Now!

Image
HO CHI MINH vietnam
13/2/2015~15/2/2015 RM1329
Berminat boleh hubungi saya
deposit rm350.00
bulanan rm150.00
pakej kami menawarkan bayaran ansuran

Hari 1:  (makan malam)    sampai di Tan Son Nhat International Airport  peserta akan disambut oleh pemandu pelancong  yang fasih berbahasa melayu dan dibawa melawat  ke Pejabat Pos Saigon yang mempunyai reka bentuk yang sangat unik berasaskan reka bentuk ala bangunan lama di Perancis ,War Remnants Museum, (Muzium peninggalan perang)  City Hall dan melawat sekitar Bandar Ho Chi Minh. Seterusnya peserta akan dibawa untuk shopping di China Town (Binh Tay Market)  Selepas makan malam anda akan dibawa melihat  keindahan malam dan  melihat  kapal2 dagang yg berlabuh di Sg Mekong.  Untuk menaiki kapal (3tingkat) bayaran dikenakan sebanyak USD10. Pelayaran selama 1 jam  dengan  pesembahan  tarian  dan di hidangkan segelas  air buah atau kopi ais. Selepas itu  membeli belah di Pasar Malam yang menjual segala macam jualan. Jarak hotel ke Pasar malam…