Ubi kayu rebus sedapnya!!

Assalammualaikum

Tetiba hati ni teringat kisah dulu kala....
Masa arwah moyang dengan arwah nenek dulu masa ada lagi kan,ini lah makanan rutin harian mereka.
katanya:
Ubi kayu rebus menjadi makanan utama,sekarang macam-macam product dikeluarkan hasil dari ubi kayu .
Saya lebih suka makan ubi kayu rebus cicah pulak dgn sambal tumis ataupun sambal belacan.
pperrgh meleleh ayer liur......eermm sedapkan,

Sapa suka makan ubi kayu rebus cuba angkat tangan?

macam nampak jer!

hihi jom jemput makan....

Terima Kasih Sudi Singgah Disini.


Comments

  1. Lin...saya angkat tangan... :D :D

    ReplyDelete
  2. perghhhh Ubi kayu rebus kalau dicicah dengan kelapa parut mmg awesomeeee.. makanan org kedah hehe

    ReplyDelete
  3. Hari tu pertama kali saya bawa tetamu kerja dari Fiji jln2.. baru saya tau rupanya ubi kayu ni dah mcm nasi utk mereka di sana.. dpt makan di kg baru, bukan main suka lagi mereka hahaa.. apa lah, kelakar pulak.. nice sharing ye & salam Jumaat.. :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari tu saya gie vietnam first time makan kari ubi kayu..
      ingatkan kentang,kalau kat sini mcm pelik jer kalau kita masak mcm tu kan...

      Delete
  4. Kita suka juga ubi kayu ni lyn...makan dengan kelapa muda yang ditambah perisa gula dan garam..kat hotel pun pun dah ada...sedap!!!

    ReplyDelete
  5. saye !!! aduhh sedapnya... dah lama tak makan

    ReplyDelete
  6. suka..saya angkat kaki..he..he..cicah dgn sambai.. :)

    ReplyDelete
  7. hihihi cicah dgn sambai belacan kan lagi sedap

    ReplyDelete
  8. Sedap ni. Dah lama tak mkn ubi kayu.

    ReplyDelete
  9. Its good, but it have been quite awhile since I last try it.. its hard to find anyone selling it in here xD Nak buat sendiri tak reti hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Bertugas Di
Klinik Metro Medics Section 26 Shah Alam (Misi Lynn)
Tel No :- 03-51915193 (Klinik) / 0126694148 (whatsapp)
Fax No :-03-51032611
Sebarang Pertanyaan Mengenai Ubat-ubatan
Dan Percutian Saya Boleh bantu anda...
Juga Berkongsi Maklumat Yang Terkini
Jom Berbual/Sembang Santai mengenai
#gctea #nanocentapluscolostrum #suhoorcerealgranola #clenztox
#peetayaskincare #casandra #nanoskinzfoudation
Stokis Berdaftar Di Rashwealth Group - RS119896
SSM:- SA0392778-K
www.wasap.my/60126694148/womenpower

TERIMA KASIH SINGGAH DI SINI...
لا إله إلا الله محمد رسول الله
LA ILA HA ILLALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH.
Tiada Tuhan Melainkan Allah; Muhammad Itu Pesuruh Allah.

ILMU PANDUAN HIDUP
ILMU ITU PELITA HATI
MENCARI KEBAHAGIAN HIDUP
BERNIAGALAH SEIKHLAS HATI