Awas pemandu yg tak berhemah!


Batu Pahat: Mulai akhir bulan ini, lesen mereka yang didapati bersalah memandu dengan cuai dan berbahaya akan dibatalkan serta-merta apabila Sistem Profil Pemandu dikuatkuasakan.

Timbalan Menteri Pengangkutan, Datuk Abd Aziz Kaprawi, berkata sistem baru itu menggantikan Sistem Merit Kesalahan Jalan raya (KEJARA) yang menggantung dan membatalkan lesen mengikut sistem demerit sejak Oktober lalu. 

Selanjutnya ada di sini  http://www.jpj.gov.my/sistem-kejara

Sekarang ni banyak sgt KES Langgar Lari....!!

Kenapa perlu takut pada undang-undang di dunia?

Sedangkan di akhirat nanti pun kita tak boleh lari daripada kesalahan kecil  mahu pun
kesalahan yg lebih besar.

Semuanya sudah tertulis......

Saya menyeru pada pemandu-pemandu yang berhemah patuhi lah undang-undang ketika 
memandu dan hargai lah nyawa anda dan nyawa org sekeliling anda.

Sayangi lah keluarga kita, nyawa tidak boleh di tukar ganti dengan wang ringgit.

Patuhilah Undang-undang lalu lintas di jalan raya.

Terima kasih....






Comments

  1. terimakasih sudah mengingatkan tentang mematuhi undang undang lalu lintas, dimanapun tentulah sama, yaitu bertakutlah pada undang-undang diakherat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap negara ada undang2 tersendiri
      terima kasih krn berkunjung di sini...

      Delete
  2. tu diahh..tapi bagus pon ketatkan undang2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar undang2 yg menentukannya
      terlalu byk kes...

      Delete
  3. Semoga pemandu semua lebih berdisiplin

    ReplyDelete
  4. Semoga menjadi peringatan kpd semua pemandu agar lebih berhemah.. peringatan buat diri kita semua juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kadang2 kita terlalai sekejap jer
      dah berlaku perkara2 yg tak diingini...

      Delete
  5. memang patut di perketatkan.. kesiannya orang tak salah jadi mangsa

    ReplyDelete
  6. Nurul memang mengharapkan undang2 jalanraya diketatkan lagi.. bukan saja pemandu yg terlebih laju tapi juga pada pemandu yang terlebih perlahan.... sebab? jadi monyet.. gayut kat hp! adehhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 tu, sesuka hati jer depa berckp dgn hndpnoe
      tak peduli dah kat org lain

      Delete
  7. Yeah it's like most of the common question that you will asked in every accident, "yg langgar tu berhenti tak?"
    Sadly, most answer that I heard is NO :(

    ReplyDelete

Post a Comment

Bertugas Di
Klinik Metro Medics Section 26 Shah Alam (Misi Lynn)
Tel No :- 03-51915193 (Klinik) / 0126694148 (whatsapp)
Fax No :-03-51032611
Sebarang Pertanyaan Mengenai Ubat-ubatan
Dan Percutian Saya Boleh bantu anda...
Juga Berkongsi Maklumat Yang Terkini
Jom Berbual/Sembang Santai mengenai
#gctea #nanocentapluscolostrum #suhoorcerealgranola #clenztox
#peetayaskincare #casandra #nanoskinzfoudation
Stokis Berdaftar Di Rashwealth Group - RS119896
SSM:- SA0392778-K

TERIMA KASIH SINGGAH DI SINI...
لا إله إلا الله محمد رسول الله
LA ILA HA ILLALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH.
Tiada Tuhan Melainkan Allah; Muhammad Itu Pesuruh Allah.

ILMU PANDUAN HIDUP
ILMU ITU PELITA HATI
MENCARI KEBAHAGIAN HIDUP
BERNIAGALAH SEIKHLAS HATI