Bawang Putih dan Bawang merah tidak boleh dicampurkan? Kenapa....!!!


Bawang Putih byk khasiatnya patutlah sekarang nie, macam-macam penyakit ada didunia nie..
kadang-kadang kita terlupa apabila memasak...!!
 sebagai bahan utamanya ialah BAWANG
sampaikan ,kita terlupa BAHAWASANYA bawang putih dan bawang merah tidak boleh dicampurKAN
ketika memasak...

Sudah menjadi lumrah kehidupan

Masa di zaman nabi lagi sudah tertulis

Sebab bagi kita, lagi sedap bawang putih di campurkan dengan bawang merah

akhirnya Byk PENYAKIT yg kita dapat dan umur pun pendek.....

Lepas nie saya kena cuba masak mengunakan

BAWANG PUTIH LEBIH !!!

INSYA  ALLAH

Untuk Kesihatan dan Pemakanan yg lebih sihat 





Nak follow blog bicaraneem pun boleh ,klik je link yang disediakan diatas.

Selamat Menonton.

Comments

  1. T kasih diatas perkongsian ini. Mmg berguna utk kesihatan.

    ReplyDelete
  2. Salam. Minta maaf, tapi saya agak kurang jelas yang kat mana tulis bawang putih tidak boleh dicampurkan dengan bawang merah ya? Boleh tolong beritahu sebab2nya? Mak saya ajar mmg tumbuk bawang merah (sikit), bawang putih (byk) dgn halia. Saya tak pernah soal pun, saya ikut je hehehe

    ReplyDelete
  3. al kisahnya bermula, saya tgk rancangan tanyala ustaz di tv 9,ustaz tu yg bg ceramah tentang bawang putih dan bawang merah,dan saya pun cari la kat internat dpt surah al-baqarah ayat 61 nie...mmg ustaz tu bg tahu didlm masakan kita tidak boleh campurkan bawang putih dgn bawang merah,sebabnya tak baik utk kesihatan, sekarang nie mcm2 penyakit ada....

    ReplyDelete
  4. skrg ni mmg x cmpur pon.
    sbb dh pernah bca kat blog aisy nasiha.
    sedap je.. hihi.
    kalau buat sayur just letak bawang putih.
    kalau buat gulai.sambal gna bawang merah

    ReplyDelete
  5. Allahuakbar..baru tahu ni..biasa kalo masak tak sah kalo tak campur..

    ReplyDelete
  6. mohon dapat beri link kepada video ustaz syarhan untuk penerangan lebih jelas. terima kasih.

    ReplyDelete
  7. Saya pun pernah menonton dlm rancangan wanita hari ini...ustaz tu cakap kalo campur bawang merah dan bawang putih dalam masakan akan boleh menjadi punca kepada strok. Banyak kelebihan bawang putih ni Kebaikan Bawang Putih

    ReplyDelete
  8. Oo tak boleh campur eh? Serius, siqah baru tahu benda nie hari ni. Huhu.

    Akan tidak siqah campurkan lagi bawang putih dan bawang merah. Tq kak for the good info. Sharing is caring :)

    ReplyDelete
  9. Alamak.... selalu mmg blend sekali Lyn....camne tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Bertugas Di
Klinik Metro Medics Section 26 Shah Alam (Misi Lynn)
Tel No :- 03-51915193 (Klinik) / 0126694148 (whatsapp)
Fax No :-03-51032611
Sebarang Pertanyaan Mengenai Ubat-ubatan
Dan Percutian Saya Boleh bantu anda...
Juga Berkongsi Maklumat Yang Terkini
Jom Berbual/Sembang Santai mengenai
#gctea #nanocentapluscolostrum #suhoorcerealgranola #clenztox
#peetayaskincare #casandra #nanoskinzfoudation
Stokis Berdaftar Di Rashwealth Group - RS119896
SSM:- SA0392778-K

TERIMA KASIH SINGGAH DI SINI...
لا إله إلا الله محمد رسول الله
LA ILA HA ILLALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH.
Tiada Tuhan Melainkan Allah; Muhammad Itu Pesuruh Allah.

ILMU PANDUAN HIDUP
ILMU ITU PELITA HATI
MENCARI KEBAHAGIAN HIDUP
BERNIAGALAH SEIKHLAS HATI