Posts

Showing posts from October, 2013

Pengusaha jahitan menerima anugerah...

Image
Buat rakan-rakan yg ingin  belajar menjahit manik boleh lah hubungi di talian yang tertara

0186646499  (shikin)

Tahniah sekali lagi buat sahabatku,semoga bertambah maju dimasa akan datang

Tragedi,Ujian,Peringatan&Hikmah

Image

Apakah GST?

Doa iftitah

Image

Syuhada1981dotcom: Siapa Dr. Azizan Osman?

Syuhada1981dotcom: Siapa Dr. Azizan Osman?: Assalamualaikum.. Entri ini ditulis kerana keyword dibawah telah dapat saya kesan ada di blog saya ini. 1. Dr.Azizan Penipu 2. Syari...

Permudahkan urusanku

Image

Avon bersamaku

Image

5 kesalahan ketika solat

Image

Hasliynda-Umairah Beauty: Anew Reversalist (40 )

Percutian bersama Kak Za

Image

Allah Swt maha besar

Image

SEJARAH SOLAT 5 WAKTU (ZOHOR)

Image

Raudhah Dihatiku

Image
upin&ipin dimana aje berada ramai betul tarikannya , happy sesgt bebudak dpt jumpa
kartun animasi yg mmg menjadi fav saya juga,setiap hari nak tengok tanpa jemu...!!






Raudhah dihatiku...
bagus juga event mcm nie,  wang sumbangan yg dapat dikumpulkan akan disalurkan
ke masjid....
Tahniah TV9
https://www.facebook.com/pages/Masjid-Terapung-As-Salam-Puchong/132194283512798

CERPEN TERPILIH...

Image

Pengorbanan seorg IBU..

Image
Besar sungguh pengorbanan seorg IBU...
Berat mata memandang
Berat lagi bahu yg memikul
Jasa mu tidak dapat dibayar dengan wang ringgit
Hanya Sepotong DOA untuk mu IBU
Moga-moga hidup diberkati DUNIA Dan AKHIRAT
IBU ADA LAH segala-galanya
Tanpa mu siapa lah kita
Korban Cinta padamu IBU
Kasih Sayang mu tiada tandingan

IBU ADALAH SEGALA-GALANYA


Caj sarapan VVIP RM6000!!

Image
Macam nie lah,kalau kita berniaga....
kadang-kadang naik....
kadang-kadang turun....
dugaan hidup pasti diteruskan

Mendebarkan?

Image
Mendebarkan! Kapal Terbang Lalu Di Atas Kepala Pengunjung Pantai

Koleksi gambar menakjubkan yang menunjukkan kapal terbang mendarat di sebuah lapangan terbang yang betul-betul rapat dengan sebuah pantai yang di penuhi oleh para pengunjung. Lapangan terbang yang dimaksudkan ialah Lapangan Antarabangsa Princess Juliana.

Lihat koleksi gambar yang menakjubkan di sini -http://bit.ly/17hZG3G

Bawang Putih dan Bawang merah tidak boleh dicampurkan? Kenapa....!!!

Image
Bawang Putih byk khasiatnya patutlah sekarang nie, macam-macam penyakit ada didunia nie.. kadang-kadang kita terlupa apabila memasak...!!  sebagai bahan utamanya ialah BAWANG sampaikan ,kita terlupa BAHAWASANYA bawang putih dan bawang merah tidak boleh dicampurKAN ketika memasak...
Sudah menjadi lumrah kehidupan
Masa di zaman nabi lagi sudah tertulis
Sebab bagi kita, lagi sedap bawang putih di campurkan dengan bawang merah
akhirnya Byk PENYAKIT yg kita dapat dan umur pun pendek.....
Lepas nie saya kena cuba masak mengunakan
BAWANG PUTIH LEBIH !!!
INSYA  ALLAH
Untuk Kesihatan dan Pemakanan yg lebih sihat 



Klik Sini Bicaraneem.blogspot.com tentang bawang merah tak boleh bertemu dengan bawang putih
Nak follow blog bicaraneem pun boleh ,klik je link yang disediakan diatas.
Selamat Menonton.

Sayangi anak kita

Image
:: Kajian pakar-pakar mengenai Gajet terhadap anak-anak :: Kajian Gajet terutama IPAD terhadap anak-anak adalah berdasarkan kajian yang didapati oleh kebanyakan ibu bapa yang menemui doktor tersebut di Hospital PPUM dan kajian yang didapati dari sekolah ke sekolah.

Malah seorang doktor Pakar Pediatrik dan Pensyarah Pusat Perkembangan Kanak-kanak Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia yang turut hadir pada seminar tersebut iaitu Dr.Norazlin Kamal Nor juga sangat membenarkan kenyataan tersebut dan menegaskan beliau turut mempunyai perolehan kajian yang sama di hospital HUKM. Amat mengejutkan kesan buruk yang diperolehi amat tinggi berbanding kebaikan.

Mereka menyarankan kepada ibu bapa yang baru berniat mahu membelikan Gajet untuk anak-anak… lupakan dan tiadakan gajet untuk anak-anak, dan kepada yang sudah membelinya kurangkan penggunaan Gajet tersebut untuk anak-anak.

Salah satu daripada kesan yang diperolehi adalah Interaksi antara anak-anak dan ibu bapa jelas ‘KURANG’. Kesan-k…

Anugerah Terbaik punyee!!

Image
Anugerah Cemerlang ....
Klinik Metro Medics
NO 26 Jalan Perbahan Satu
26/2A HIcom Industrial Estate
Section 26
40000 Shah Alam


Model kita , DR Zaleha
Anugerah dari company T.Yamaichi
https://www.facebook.com/pages/Clinic-Metro-Medics/157831214284553
Terima kasih diatas kepercayaan anda pada perkhidmatan Kami,
Rawatan yg disediakan:-
Sakit Puan:- Dr Zaleha & Dr Mary
Sakit Tuan:- Dr Chin
Medical Check-up


Dapat kan rawatan ke klinik kami
yg beroperasi jam 8pg-8mlm (isnin-jumaat
sabtu 1/2 day
ahad (closed)