Posts

Showing posts from September, 2013

KALUMPANG RESORT

Image
http://www.kalumpangresort.com.my/Hubungi-Kami.php


Foto nie di ambil semasa group sekolah buat REUNION...
Ramai juga lah yg datang meriahkan keadaan disana...
Sekejap je dah nak setahun,tahun nie kita org masih tgh fikir-fikirkan
dan mencari tempat-tempat yg menarik.....
AL-Maklum lah bukan senang nak jumpa member2 yg dah lama terpisah,
So,tiap-tiap tahun kita org plan buat sesi perjumpaan,...
Kalumpang Resort nie memang best,
Air Sungainya sejuk giler kalau ada yg tak tahan sejuk alamatnya
adalah yg terkucil kat dalam air sungai tu....hihihi,
Utk bebdk pun mmg sesuai ada kolam renang,airnya pun dari air sungai juga
kalau bermalam kat situ...tgh mlm tak payah pasang Aircond,
terasa lah suasana kampung...

JOM kita reramai pergi ke Kalumpang Resort mandi Air Sungai

Pekerjaan yg mulia

Image
Pekerjaan yg halal....
tidak kira kita kerja apa sekali pun,
cari la kerja yg halal dan diredha oleh
Allah SWT...
Jgn pandang rendah pada pekerjaan yg gajinya kecil,
Jgn menghina org sesuka hati,
Sesungguhnya REZEKI KITA dtgnya dari Usaha dan
Doa Harian yg di amalkan oleh kita
Insyaallah
Mudah-mudahan diberkati....

Warning&Danger

Image
Garangnya kak ton..!!!.
Tapi, AWAS  .....
kalau kita kaum wanita dikacau
oleh org lelaki yg mental problem  ? atau di ragut ke? atau
dikejar oleh penjenayah....
Perkara macam nie memang harus dilakukan....
Untuk Keselamatan Diri ....
Memang bebaloikan...

JANGAN LAKUKAN AKSI SEBEGINI DIRUMAH...

Bahaya you...

Terlajak tersebar...

Image
Buka FB nampak Nie...
Dari http://www.benashaari.com/
Biasalah kan kalau dah tersebar
macam-macam org kata,
tapi yg penting kita sebagai org2 muda
hormatilah org yg lebih TUA dari kita...
Jaga Adab pabila berbicara...
Kalau Marah sangat pun,
Jangan lah sampai sepak terajang pada org TUA....
Tak Baikkan..

myMetro | Terpaksa berkhatan

myMetro | Terpaksa berkhatan

macam2 perangai budak2 sekrg nie...
terlampau bijak pandai la nie..

Sejarah Solat 5 Waktu (SUBUH)

Image
SOLAT SUBUH....

Manusia pertama yang mengerjakan solat SUBUH ialah Nabi ADAM a.s iaitu ketika baginda keluar dari syurga lalu diturunkan ke bumi.Perkara pertama yang dilihatnya ialah kegelapan dan baginda berasa takut yang amat sangat.Apabila fajar subuh telah keluar,Nabi Adam a.s pun bersembahyang dua rakaat.

Rakaat pertama :  Tanda bersyukur kerana baginda terlepas dari kegelapan malam
Rakaat kedua : Tanda bersyukur kerana siang telah menjelma


Padanya Ada Hikmah

Image
Jalan-jalan di book shop ari tu ternampak buku nie...
Tajuk pun dah menarik...
Harga lagi Menarik cuma rm13.00 senaskah,
Saya pun grab satu,mmg minat sesgt dgn Prof DR Muhaya nie....
Ada 35 kisah penuh hikmah di sebalik cerita yg pendek2 belaka
bagi mendapatkan jawapannya beli lah satu....
atau boleh layari web nie :-
dingin.blogspot.com

Macam-Macam Ada...

Macam2 ular pun nak duduk kat kereta mahal?

Image
Hati-hati ketika memandu ...
takut juga tgk cam gini,andai kata lah
kalau tgh drive bantai ular tu keluar eerrmmm
alamatnya kebabomm lah....
minta dijauhkan astargfirullahal-a'zim....

Bukan senang menjadi seorg PENDIDIK.....

Image
Saya berterima kasih pada guru-guru yg pernah mengajar dan mendidik  saya ketika di bangku sekolah sewaktu dulu......
Berlajar mencari ILMU bukannya senang ,
Belajar mendidik anak-anak di zaman cyber dan serba canggih nie,
byk dugaannya,
KITA sebagai IBUBAPA mmg patut pantau anak-anak dari rumah...
Moga-moga anak-anak kita menjadi soleh dan solehah
Insyaallah....

Apa kes nie...memalukan diri sendiri rasanya?

Image
Jgn ikut perangai cam gini yea...
MALU nya...kesian kat org tua
ADAB SOPAN SANTUN wajib kita pelihara...
tak baik memperbodohkan org tua...
eerrmmm apa nak kata?

Siaran Tergendala

Image
Zaman Hitam Putih
                                                           Zaman TV dah berwarna....

                                                    Zaman sekarang iklan sokmo....

PAKEJ MELANCONG KE HO CHI MINH-VIETNAM RM1390 (TERLAJAK MURAH)....

Image
NASI LEMAK DI VIETNAM









PENDAFTARAN DIBUKA

DEPOSIT RM200
BULANAN RM150 SEBULAN

PAKEJ  RM1390 4 HARI 3 MALAM  (09/01/2014-12/01/2014) - GROUP PERTAMA
PAKEJ RM 1390 4 HARI 3 MALAM (27/03/2014-30/03/2014) - GROUP KEDUA

INSYAALLAH....
KALAU DIIZINKAN KESIHATAN YG BAIK,
SAMPAI LAH KITA KE SANA....
HAPPY HOLIDAY!!!

PEKEJ TERMASUK

*Tiket Penerbangan pergi/balik
* Penginapan 2 orang sebilik
* Cukai Lapangan Terbang (Airport Tax)
* 3 malam penginapan di hotel
* Makanan HALAL
* Pemandu Pelancong (berbahasa english/melayu
* Pengangkutan sepanjang lawatan
* Bayaran masuk ke tempat-tempat lawatan
* 15 kg berat bagasi pergi dan balik
* Air Mineral sepanjang lawatan
* Bagasi 15 kg
* Makan di dalam KAPAL TERBANG
* NAIK sampan ke SUNGAI MEKONG
* Belayar bersama BEN NGHE CRUISE di  Saigon Vietnam

BERMINAT BOLEH HUBUNGI SAYA LYNN
DI TALIAN 012-6694148 ATAU
0126877901 (ZAKIYAH)
TEMPAT-TEMPAT MENARIK:-
Binh Tay Market,Hong Anh Shop,Ben Thant Market,Sungai Mekong,Pej…

Kebaikan buah EPAL

Image
* Pembinaan kolesterol dalam dinding salur darah.
* Mengurangkan risiko penyakit jantung.
* Membantu kesihatan membran paru-paru.
* Membantu kesihatan tulang dengan menambah bahan kimia (boron) pada mineral tulang.
* Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dengan mengekalkan tahap kolesterol darah.
* Membantu mengekalkan berat badan.
* Mengurangkan tekanan penyakit asma.
* Mengurangkan risiko barah.

BLOBFISH PELIK TAPI BENAR

Image
BLOBFISH SEJENIS IKAN YG HIDUP DI LAUT DALAM DIPERAIRAN SEKITAR AUSTRALIA DAN TASMANIA WALAUPUN NAMPAK UGLY TAPI INDAHNYA CIPTAAN TUHAN. IA JARANG-JARANG DITEMUI OLEH MANUSIA PELIK TAPI BENAR.....

Keinsafan seorg perompak

Image
Kalau ramai perompak macam nie...
aman duniakan

Solat dan Ibubapa sama2 penting....

Image
Tunaikan Solat 5 waktu sehari semalam,
 dan memberi kepada ibubapa seadanya.....
 Jika wang ringgit tidak mencukupi sedekahkan lah
 Surah AL-Fatihah kepada ibubapa kita, selagi...
kita bernafas di dunia ini Insyaallah hidup diberkati selalu....

Tempahan Manik

Image
Keterangan selanjutnya https://www.facebook.com/noorasikin.ramli.3 boleh lah add my friend nie,
kalau nak belajar menjahit pun boleh juga...
Nak call pun boleh : - 0186646499 (shikin)
berminat ke ? jom ramai2 join kelas menjahit manik,
boleh tambah pendapatan harian kita,buat pelaburan utk
di masa hadapan ....